Mina hundar

Här presenterar jag mina två fyrbenta familjemedlemmar; Mysfarbrorn och Diesel. Mysfarbrorn är av rasen Cavalier King Charles Spaniel och Diesel av rasen vit herdehund. Mysfarbrorn, och hundarna i hundhimlen - Blåöga och Gokillen -  är smeknamn som jag kärleksfullt har använt. Golillen somnade in i maj 2015 och Blåöga i september 2016. Båda enormt saknade. Min första hund fick jag som tioåring efter många års längtan. Totalt har jag haft sju hundar i mitt liv. Alla älskade och de som inte finns längre är saknade.

Diesel föddes i april 2016 och är av rasen vit herdehund. Efter att ha funderat på rasen i flera år, bestämde jag mig tillslut för att pröva det här med att ha en brukshund. Diesel gör skäl för sitt namn då han är en ung hund med mycket energi och bränsle i sin kropp. Fantastiskt rolig att arbeta tillsammans med.
Mysfarbrorn
är idag åtta år gammal. När han var fyra år behövde han akut ett nytt hem då ägaren var mycket svårt sjuk. Han flyttade hem till oss och är jättefin. Med på allt och alltid pigg på att göra saker. Han älskar att kela, kryper gärna upp i soffan för att mysa och visar varje dag hur mycket han trivs hos oss. En otroligt mysig hund.

Mysfarbrorn

In memoria 


Blåöga kom till oss som åtta veckor liten valp. En unik hund, då jag tror att han när han levde var den enda av rasen i vårt land med ett blått öga. Han blev också döv och vid två års ålder hade hörseln i princip försvunnit. Efter det kommunicerar vi helt och hållet med händerna, kroppsspråk och ögonkontakt. En underbar hund! Det sista åren började kroppen att inte må bra. Förändringar i inre organ och hjärta gjorde att han till valde att vandra över regnbågsbron för att göra Gokillen sällskap.

Blåöga

Gokillen, eller Kloker som han också ibland kallas, flyttade hem till oss när han var två år gammal. En riktig kramkille med en fantastisk förmåga att kommunicera och berätta vad han ville. Han var alltid där jag var och följde mig hela tiden. Världens goaste! Under våren 2015 blev han allt sämre och det visade sig att han fått cancer, myelom med spridning till skelettet. I slutet av maj 2015 somnade han in, 6,5 år gammal. Lilla hjärtat är enormt saknad.

Gokillen

10 kommentarer:

 1. Vilka sötnosar! Tack för din snälla kommentar på min blogg som gjorde att jag hittade din blogg.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara hundar du har. Och en underbart fin blogg. Så kul att du lämnade en hälsning hos mig så jag fick en ny härlig blogg till min samling. Ha de bäst från Maria

  SvaraRadera
 3. Vilka godingar. Ja, vad vore livet utan dem, våra bästa fyrfota vänner. :)

  SvaraRadera
 4. Fina vovvar och häftigt med ett blått öga!

  SvaraRadera
 5. Å... du är hundmänniska =) Jag är nog också det, men det var väldigt länge sedan nån fanns i mitt liv, min allra första 'egna' gick bort för snart 20 år sen. En boxertjej. Fantastiskt söta jyckar du har =)

  Pia / 365FOTON

  SvaraRadera
 6. Å... du är hundmänniska =) Det är nog jag med, men det är väldigt länge sen det fanns nån i mitt liv. Min första 'egna' gick bort för snart 20 år sen. En Boxertjej. Otroligt söta jyckar du har =) / Pia -365Foton

  PS. Vet inte om du får dubbla kommentarer nu, skickade en nyss, men den verkar ha försvunnit.

  SvaraRadera
 7. Ljuvliga är dé ♡ ...
  /Nospussar!

  SvaraRadera
 8. Cavalieren är absolut min favorit hund, idag har jag en tricolour på 1 1/2 år. En glad och fin pojke Casper och tidigare hade jag en ruby tik Mira som blev 10 år, min ögonsten.

  SvaraRadera
 9. Du har fina kort på dina hundar.

  SvaraRadera

Så roligt att du är här och tack för att du lämnar en fin hälsning! Jag önskar dig en underbar dag! ♥